maanantai 31. toukokuuta 2010

Israelilla on oikeus puolustaa itseään (= tehdä mitä ikinä lystää)

Uusin Israel-aiheinen konflikti on odotetusti saanut kaikki osapuolet omien puolustusaseminsa taakse myös Suomessa - ne tyypit, jotka vastustavat Israelin tekosia noin yleisesti vastustavat tietysti tätäkin ja ne jotka tukevat Israelia yrittävät kehitellä mitä tahansa syytä jolla oikeuttaa parinkymmenen ihmisen kuolema.

Ehkä naurettavin on ajatusrakennelma siitä että ne oli ne pahat aktivistit jotka hyökkäsivät, ei hyveelliset kommandot. Jos puoluettomilla vesillä joku aseistettu instanssi päättää vyöryttää laivan niin kyllä se on se hyökkääjä, ei se joka puolustautuu. Aktivisteilta ei ehkä ollut viisain temppu käydä kommandojen päälle (siis olettaen että lopulta selviää että eka varsinainen päällekäyminen tuli aktivisteilta) mutta se vertaantuu silti lähinnä itsepuolustukseen - ja aktivistien syyllistämisessä on ikävä vivahdus samasta ilmiöstä kuin silloin kun raiskattu nainen syyllistetään minihameen käyttämisestä. Ja sitten tietysti ovat ne, jotka ihmettelivät miksi rauhanaktivisteilla oli veitsiä ja rautatankoja. Miksiköhän? Ehkä siksi että laivoilla sellaisiakin tupataan tarvitsemaan?

Tokihan on fakta että Israelilla on kauppasaarto Gazan alueella. Sen rikkominenhan oli selkeästi osa laivueen suunnitelmaa - pistää Israel joko valitsemaan väkivallan tai sen, että kauppasaartoa rapistetaan. Israel valitsi väkivallan ja saa nyt maailman moraalisen paheksunnan, kuten kuuluukin. Mission accomplished, eräällä tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti