maanantai 3. toukokuuta 2010

Töhryt

Hommia mitä en tajua: töhrytyypit. Siis, kyllä minä sen tajuan että Stop Töhryille varmaan oli ylimitoitettu ja muutenkin kritisoitava kampanja. Fakta vaan on että suurin osa töhryistä nyt vaan on helvetin rumia. En minä halua katsella huonosti sutattuja tageja jokaisessa tunnelissa ja muussa. Mieluummin vaikka niitä harmaita seiniä. En varmaan ole läheskään ainut joka näin ajattelee. Eivät töhryt ole mitään elävää kaupunkikuvaa tai mitään. Minulle ne vaan muistuttavat siitä miten ankeata oli elellä Joensuussa 90-luvun varhaisemmilla osilla ja tietää että mitä enemmän niitä oli seinässä sitä ankeammalla alueella mentiin.

Jossain esitettiin pointti että jos töhriminen sallittaisiin - mitä jotkut haluavat - niin se johtaisi lähinnä siihen että seinät täyttyisivät Beverly Hills Chihuahua-leffan ja muiden kapitalismin sivutuotteiden mainoksilla, ei kantaaottavalla ja rajojarikkovalla katutaiteella. Melko todennäköistä. Sinänsä Tampereenkin seinät voisi kyllä täyttää sellaisilla maalauksilla joita varten on ihan varta vasten hommattu joku osaavampi tyyppi, mutta enpä nyt tiedä suojelisiko sekään seiniä niiltä töhryiltä.

Ei mikään erityisen poliittinen vuodatus, lähinnä oma esteettinen näkökulma.

4 kommenttia:

  1. Hyvä blogi mutta tämä on kyllä malliesimerkki paskasta postauksesta joka on lisäksi täysin turha.

    Ketään ei kiinnosta mitä porvarillista mieltä joku bloggaaja on jonkun tägin "esteettisyydestä". Vähän poliittista analyysia kehiin, hei.

    VastaaPoista
  2. Lähinnä toimi muistutuksena siitä että osa politiikasta lähtee ihan henkilökohtaisista mielteistä, vaikka nyt sen suhteen miltä ulkona näyttää. Jos olisi joku järkevä keino saada tagit kuriin niin kannattaisin sitä ihan siitä syystä että on se minunkin kaupunkini.

    VastaaPoista
  3. Toinen anonyymi komppaa ensimmäistä. O_o mikä postaus.

    VastaaPoista
  4. Tämä anonyymi komppaa keskimmäistä ja on samaa mieltä postauksen kanssa. Ainakin oman kokemuksen mukaan valtaosa ihmisistä pitää tageja yksinkertaisesti rumina, vaikka ymmärrän kyllä, ettei niiden tarkoitus usein olekaan olla kauniita tai viihdyttäviä. Kaupunki on kuitenkin kaikkien yhteinen tila, ja esteettisyys osa sitä.

    -dio

    VastaaPoista